Hoveniersbedrijf Den Helder

Over Ons

Hoveniersbedrijf met een topsportmentaliteit

Combinatie Topsport en Hovenierswerk

De 31 jarige Noord-Hollander kreeg het hoveniers vak met de paplepel ingegoten via zijn vader, die ook hovenier was. Maar het begon eigenlijk al bij zijn opa, die bloemenveilingen afstruinde. “Zo is het een beetje gekomen. Mijn vader had de tuinbouwschool gedaan en begon daarna zijn eigen hoveniersbedrijf. En toen ik een jaar of achttien was, vroeg hij of ik bij hem in zijn bedrijf wilde komen.”

 

Roel Braas

En dat wilde Braas maar al te graag. Hij vond het vak interessant en dagelijks met zijn vader werken sprak hem aan. “Wat we deden? Met mensen praten over hun wensen, vervolgens een tekening maken en het dan uitvoeren. We legden voornamelijk tuinen aan bij particulieren. Heerlijk werk. Je bent voortdurend bezig.” Hij combineerde het hovenierswerk een aantal jaren met roeien, tot zijn roeicarrière zo’n negen jaar geleden te veel tijd begon op te slokken. Het werden tropendagen vanwege de bijna dagelijkse gang die hij naar de Amsterdamse Bosbaan moest maken, toen nog vanuit zijn geboorteplaats De Rijp.

Gewoon, buiten zijn’
Tegenwoordig is hij weer fulltime hovenier. Wat hem eigenlijk zo aanspreekt aan werken in de tuin? “Gewoon, buiten zijn”, zegt de Noord-Hollander nuchter. De frisse lucht, het directe contact met de natuur en zijn energie kwijt kunnen. Daar is tuinieren ideaal voor. Braas is het liefst de hele dag in touw. Dat had hij als jongetje al. Voordat hij het roeien ontdekte, was hij bijvoorbeeld veelvuldig te vinden op de tennisbaan. De roeier heeft aan twee dingen een hekel: binnen zijn en stilzitten. Een kantoor komt het dichtst bij een nachtmerrie voor hem. “Ik moet er niet aan denken daar de hele dag door te brengen”, benadrukt de voormalige ‘Kolos van Okeanos’.

Niet voor niets is roeien daarom zijn favoriete bezigheid op het water en tuinieren op het vaste land. Zijn huis staat in Breezand, een dorpje waar de Waddenzee tegen de kade kabbelt. Daar heeft hij een flinke tuin te onderhouden met honden, paarden kippen en varkentjes. In die tuin doet Braas alles zelf. Van grasmaaien, de tuin aanplanten een compleet tuinpad aanleggen of een schutting plaatsen, Roel kan het allemaal.

Tuinaanleg

Wij helpen u graag verder bij het aanleggen van een nieuwe tuin of bij de renovatie van uw bestaande tuin

Tuinonderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw tuin door de seizoenen heen opbloeit is tuinonderhoud nodig.

Tuinontwerp

Roel Braas verzorgt graag het ontwerp voor uw tuin. Dat doen we met veel verstand van zaken.

tuinaanleg
tuin

Onze Visie

Wij staan voor u als klant klaar, u staat bij ons centraal. Wij zullen er altijd het maximale aan doen om ervoor te zorgen dat u  tevreden bent. Waar wij voor staan is een goede kwaliteit tegen eerlijke tarieven.

0 +
Jaar ervaring
0 +
Tuinen aangelegd
0 +
Bestratingsprojecten